LOhuizen
LOhuizen

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik mij nog aanmelden voor een woning bij LOhuizen?

De aanmeldperiode voor LOhuizen is helaas afgelopen. Als er een studio of appartement vrijkomt, zal deze op WoningNet worden geplaatst. Dit zal altijd via de Socius Facebookpagina gecommuniceerd worden, dus volg ons als je op de hoogte wilt blijven!

De oorspronkelijke aanmeldprocedure zal bij het vrijkomen van een woning ook van toepassing zijn.

Wat is de locatie van LOhuizen?

Het woonproject wordt gebouwd aan de Th. K. Lohuizenlaan in het Oostelijk Havengebied, op het Cruquiuseiland.

Wat houdt een jongerenhuurcontract in?

De woningen van LOhuizen worden exclusief verhuurd onder een jongerenhuurcontract. Een jongerencontract houdt in dat je maximaal 5 jaar bij LOhuizen kan wonen. Daar staat tegenover dat je je wachttijd behoudt zodra je een woning bij LOhuizen hebt geaccepteerd. Je blijft dus gedurende maximaal 5 jaar ‘doorsparen’ voor de volgende stap in je wooncarrière. Gezien de juridische constructie van een jongerencontract, kan deze alleen worden aangeboden aan personen van 18 t/m 27 jaar.

Kan ik mijn woning voor contracttekening bezichtigen?

Het bezoeken en bezichtigen van LOhuizen is vóór het tekenen van je contract helaas niet mogelijk. Om te zorgen dat je wel een beeld kunt vormen van de de groottes en een mogelijke indeling van de woningen, is de volgende tekening gemaakt: link.

Zijn er regels omtrent leeftijd voor de woningen?

De woonruimtes van LOhuizen zijn uitsluitend bedoeld voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Daarnaast hanteren we de volgende regels:

  • De studio’s type 1 zijn bestemd voor bewoners van 18 t/m 22 jaar. Je mag dus maximaal 22 jaar zijn op de datum dat je huurcontract ingaat.
  • De huurprijs van studio type 2 hangt af van hoe oud je bent: ben je onder de 23 op de ingangsdatum van je contract? Dan betaal je €414 kale huur. Ben je 23 jaar of ouder op het moment dat je huurcontract ingaat? Dan betaal je €479 aan kale huur per maand. Deze kale huur is exclusief servicekosten (waaronder gas, water & licht) à €99,- p.m.
  • De tweepersoonsappartementen zijn uitsluitend voor huurders van 23 jaar of ouder tot en met 27 jaar. Je mag dus maximaal 27 jaar zijn op de dag dat je huurcontract ingaat. Deze leeftijdsgrens geldt voor de hoofdhuurder; de medebewoner moet minimaal 18, en maximaal 27 jaar oud zijn.

Hebben jullie een plattegrond van het hele project?

Jazeker! Volg daarvoor deze link. Let op: onder voorbehoud.

Kijk voor de plattegronden van de woningen op De woningen.

Mag je samenwonen?

De appartementen (type 3) zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens, daar mag je dus samenwonen. Je kunt niet als éénpersoonshuishouden in een type 3 appartement wonen. In de twee andere woningtypes is samenwonen niet toegestaan.

Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je meeverhuist ook als zodanig in jouw Woningnetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op de advertentie voor tweepersoonsappartementen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van de appartementen valt; dit wordt Passend toewijzen genoemd. Klik hier voor meer informatie.

Kun je huurtoeslag aanvragen voor de woningen in LOhuizen?

Ja dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd, het type woning en je inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Mag je huisdieren houden?

Huisdieren zijn alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van Socius Wonen.

Met welke voorzieningen wordt de keuken opgeleverd?

De keukens worden kaal opgeleverd met keukenkastjes, dus zonder apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken, er zijn geen gasaansluitingen.

Let op: Je kunt alleen een 2x 220 volt fornuis aansluiten met een zogenaamde Perilex stekker!

Moet ik een borgsom betalen?

Ja, de borg bedraagt €400 voor studio’s en €600 voor appartementen.

Moet ik zelf een energiecontract afsluiten?

Nee, dit is niet nodig. De kosten voor verwarming, water, en elektriciteit zitten in de servicekosten begrepen.

Beschikken de woningen over internet?

Ja, de kosten voor de internetverbinding zitten inbegrepen bij de servicekosten.

Wat is de looptijd van LOhuizen?

De looptijd van het project is minimaal 10 jaar. Bewoners kunnen echter maximaal 5 jaar bij LOhuizen wonen; zie hiervoor de vraag over het jongerenhuurcontract.

Alle informatie is onder voorbehoud!