LOhuizen
LOhuizen

Over het project

In samenwerking met Socius Wonen biedt de Alliantie vanaf december 2017 81 woningen aan in Amsterdam Oost, in het Oostelijk Havengebied. Samen met de buurt zullen de bewoners gaan bouwen aan een levendig project waar zowel de bewoners van LOhuizen als hun buurtgenoten baat bij hebben.

LOhuizen zal Nederlandse jongeren en jonge statushouders van 18 tot en met 27 jaar huisvesten. Het doel van dit project is om alle bewoners een goede thuisbasis te geven. Daarom gaan de bewoners van LOhuizen, samen met de buurt, een community opbouwen. Van elke bewoner wordt dan ook verwacht dat zij zich inzetten voor hun medebewoners: dit begint bij het zijn van een goede buur, en je krijgt daarbij alle aanmoediging en ruimte om samen dingen te ondernemen: samen koken, filmavonden, spelletjes spelen, noem maar op!

Voor wie zijn de woningen van LOhuizen?

Wonen bij LOhuizen is voor iedereen van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. In het woonproject is de ene helft van de 81 woonruimtes beschikbaar voor statushouders (dit zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning), en de andere helft voor starters en studenten. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen deze jongeren van diverse afkomst een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat.

Om voor iedereen een fijne thuisbasis te creëren, zijn we op zoek naar bewoners die zich willen inzetten voor het opzetten van de community. Deze samenwerking tussen bewoners en hun buren heeft als doel de integratie van de statushouders te bevorderen, en voor iedereen een fijne leefomgeving te creëren. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners, zodat iedereen zich thuis voelt en openstaat voor elkaar. Als bewoner kun je je ook nog extra inzetten voor LOhuizen, zodat de community een groot succes wordt.  Dit kan op veel verschillende manieren, alle met een gepaste vergoeding. Deze extra inzet noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kán worden georganiseerd, wórdt door bewoners georganiseerd.

Zelf beheren

Als jij je extra wil inzetten voor het zelfbeheer, is misschien wel een rol binnen het beheerteam iets voor jou! Het beheerteam is verantwoordelijk voor zowel het sociaal als het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Deze taken worden uitgevoerd door de leden van het beheerteam.

Beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius, en worden beloond met een gepaste vergoeding. Voor dit beheerteam zijn we op zoek naar bewoners die actief willen bouwen aan de community. Bewoners die openstaan voor anderen, sociaal actief willen zijn en die bovenal hun verantwoordelijkheid nemen. Benieuwd naar de verschillende functies? Kijk hier rechts op de pagina of je iets ziet dat jou op het lijf geschreven is!

Heb je vragen over het (zelf)beheer of de verschillende vacatures? Stel je vragen tijdens de infoavond!

Zelfbeheer
LOhuizen

We're looking for you!

Pandbeheerder

Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en wil je je graag inzetten voor het opzetten van een succesvolle community voor LOhuizen? Als pandbeheerder ben je verantwoordelijk voor de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Je hebt veel contact met de bewoners, lost (sociale) problemen op en draagt bij aan de sociale cohesie. Daarnaast geef je leiding aan het gangbeheer en het schoonmaakteam.

Technisch beheerder

Niet bang om je handen vies te maken? Ben jij handig en weet je van aanpakken? Misschien ben jij wel de technisch beheerder die wij zoeken! De voornaamste taak van de technisch beheerder van LOhuizen is het aanpakken en afhandelen van zaken op onderhoudsgebied en contact met de bewoners. Daarnaast geef je leiding aan het klusteam en team groenonderhoud.

Beheerder PR, communicatie & maatschappelijke invulling

Ben jij een enthousiaste verteller met een vlotte pen? Een beheerder PR, communicatie & maatschappelijke invulling draagt zorg voor interne en externe communicatie vanuit LOhuizen, houdt contact met buurtorganisaties en enthousiasmeert daarnaast ook andere bewoners om zich in te zetten binnen het project.

Beheerder huurzaken

De beheerder huurzaken zorgt voor alle zaken omtrent huur: van verhuizen tot onderhuren, de beheerder huurzaken staat voor de bewoners klaar. Werk jij secuur, en wil jij graag nieuwe huurders verwelkomen en met alle bewoners contact houden? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

Gangbeheerder

Voor het beheer op gangniveau zijn wij op zoek naar gangbeheerders! Als  gangbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor je ganggenoten en draag je de verantwoordelijkheid voor het beheer van je verdieping. Daarnaast draag je eraan bij dat naast samen wonen er ook samen wordt gelééfd, dus dat er bijvoorbeeld ook gezellige activiteiten met ganggenoten worden georganiseerd.

Terreinteam

Heb jij groene vingers? Wil jij je samen met medebewoners inzetten voor de tuin en de rest van het terrein van LOhuizen? Misschien wil jij dan wel de handen uit de mouwen steken en een bijbaan als terreinteamlid nemen!

Schoonmaakteam

Vind jij het belangrijk om ervoor te zorgen dat gemeenschappelijke ruimtes als de entree en gangen veilig en schoon blijven? Solliciteer na de infoavond om deel uit te maken van het schoonmaakteam, en draag je steentje bij aan LOhuizen!

Klusteam

Ben je een Handige Harry (m/v!) en niet bang je handen vies te maken? De meeste problemen waar een klusser tegenaan zal lopen, zijn met gezond verstand op te lossen, zoals bijvoorbeeld sloten en lampen die vervangen moeten worden of andere kleine klussen die je overneemt van monteurs e.d. Binnen het team is veel ervaring aanwezig waardoor je als klusser veel kunt leren en er goede ondersteuning is.